Desperata Hemmafruar

Har suttit och surfat runt på lite bloggar. En överväldigande majoritet skriver om Desperate Housewives. Det var allt ifrån lugna kommentarer, desperata konstaterande att säsongen var slut till live-rapportering. Wow. Min egen erfarenhet av DH (som jag förstått det förkortas) sträcker sig till ett par TV-trailrar. Jag har nog inte sett mer av ett riktigt avsnitt än det tar att flytta fingret från femman till nästa knapp på fjärrkontrollen. Fast jag kanske missar nåt, vad vet jag... Kul att det finns nåt som engagerar folk (mest tjejer verkar det som om jag ska vara ärlig :) )

Hur som helst. DH får ta en kölapp. Jag har nog med TV-serier som jag tänkt se att hålla mig sysselsatt dygnet runt skulle jag gissa. Och jag har faktiskt tänkt att göra nåt annat än se TV-serier. Fast det kanske finns en lördagförmiddag 2013 ledig... ska kika i almanackan ;)

Ibland är det tungt att studera...

... fast andra gånger är det mycket lättare att plugga. Själv har jag pluggat hela eftermiddagen, och det var inte ens jobbigt. Det var till och med riktigt kul. Fast då kanske det ska sägas att studierna var av Miami Vice (ja - helt seriöst). Skitkul att med bara ett knapptryck på fjärrkontrollen och så är man transporterad 20 år tillbaka i tiden. Och dessutom från ett snöigt kallt Luleå till varma stränder och heta nätter i Florida.

Studier är bra härliga ibland...

Ditt namn bland stjärnorna?

Eller tja... bland stenklumparna, men hur roligt låter det? Hur som helst, NASAs probe Dawn ska bege sig till asteroidbältet, och med ombord ska det finnas ett litet chip, med kanske ditt namn på? Mitt står med nu. Fast vill du vara med är det bråttom, man har bara möjligheten att skriva in sig ett par dagar till.

Mer om Dawn kan du läsa här eller här.

Skriva in ditt namn gör du här.

Halloween

Jaså, det är Halloween idag. Det säger väl det mesta vad jag tycker om den (så kallade) helgen. Den kom ju och invaderade Sverige nån gång för en tio år sen kanske men lyckligtvis tycker jag hypen dött undan nu på slutet. Har knappt hört något om den i år faktiskt. Skönt. För har man sett Halloween-firandet på nära håll i USA så är den svenska varianten något så enormt urvattnad så den framstår löjlig. Jag gillar Halloween i USA, där det finns en historia och en kultur där festen och firandet växt fram. I Sverige känns det bara konstlat och kommersiellt.

Och ett varningens finger till alla som vill spela mig spratt idag, så här i Halloween-andan. Jag har sovit riktigt illa, nej stryk det, jag har sovit riktigt lite inatt. Dessutom väntar jag mig dåliga nyheter under dagen som förvärrar en redan frustrerad situation. Det vill säga, tålamodet är inte så stort idag. Så spratt på egen risk. Du kan få en riktig trick tillbaka som inte är en treat.

Aaah...

Ytterligare en Hv-seger. Hur många är det nu? Har tappat räkningen. I alla fall var det borta den här gången, mot Djurgården. Så härligt att se att vi tar med flytet hemifrån nu också. Fast det förstås, det känns ju inte riktigt bra att tappa en 3 - 0 ledning. Fast det är väl som Håkan Södergren (tror jag det var) en gång - inget i hockey är så svårt som att leda med 3 - 0 (Man undrar visserligen vad som händer sen vid 3 - 1). Hur som helst, det löste ju sig. Hrdina väntade kyligt ut målvakten och satte pucken högt. Mmm - värmer Hv-hjärtat. 

Tänkvärt

Sitter och läser en bok av Pierre Bourdieu (Om Televisionen) och hittade ett tänkvärt och nämnvärt citat:

"Dagstidningar måste varje dag publicera något som inte är alldagligt."



Hm, hur applicerar det på bloggande?

1 kg pepparkakor

Sitter på 1 kg pepparkakor. Eller njae, inte sitter bokstavligen då, har i min ägo. Inte så länge till dock, och jag kan avslöja att det fulla kilogrammet inte finns kvar fortfarande. Och ni vet ju vad som händer när man äter pepparkakor. Man blir snäll! Så nu är jag jättesnäll, har en massa goda pepparkakor hemma. Vad i hela friden väntar du på? Inte sugen på pepparkakor? Skyll dig själv då, ändrar du dig så är det bara att komma förbi så bjuder jag. Fast det gäller att skynda sig... de går åt.

Läser på Nationalencyklopedin om pepparkakor och varför man blir snäll av dem? Tydligen har de en historia inom medicinen, och har även kallats medicinplättar (plättar är också gott!), och skulle vara bra mot depressioner och användes som psykofarmaka. Och så säger de att allt som är nyttigt smakar illa... Nåja, ska knapra i mig en pepparkaka till. Så blir jag ännu snällare. Och gladare, tydligen.

Mer pepparkakor åt folket! Och åt mig!


Krypa till korset

Tyckte i ett tidigare inlägg idag att Expressen skrev förvirrat. Ska krypa till korset och erkänna att det nog var jag som var förvirrad (kanske var det nattens tidsresa). Tycker fortfarande inte det är en särskilt bra artikel - men den är nog mer korrekt än vad jag gav sken av tidigare. Tycker fortfarande den är ryckig och fragmentarisk - något som tydligen lurade mig att läsa nåt som inte stod.
(Bilartikeln är ändå och fortfarande en favorit)

Vidhåller dock resonemangt kring artikeln...

Nåja. Malte var hur som helst snäll att kommentera artikeln och ge en länk till Popast.nu, där man diskuterar kometen och bättre visar hur och var man kan hitta den. Självklart borde jag som rymdintresserad (och dessutom prenumerant på tidningen) ha en länk till Popast.nu. Ska fixas genast. Är du också rymdintresserad kan jag rekommendera tidningen. Billig och med bra artiklar och tips, på svenska, för den intresserade.

Tänkte dessutom lägga upp lite mer rymdlänkar efter hand... bland annat till Astronomy Picture of the Day - och annat jag tycker är nämnvärt.

Kometer...

Enligt Expressen har det dykt upp en komet på kvällshimlen som man kan se om man har en vanlig kikare. Eftersom jag gillar rymden och dess fenomen så ska jag försöka ta chansen och se om jag kan hitta den. Minns väl Hale-Bopp, Hyakutake och andra kometer som förgyllt vår natthimmel.

Men artikeln får mig även att fundera. Den är helt förvirrad och verkar vara skriven mitt i natten (kanske bevakde de tidsomställningen). Stycken som " "Hale-Bopp" kunde ses från jorden med blotta ögat under1996 och 1997. Det är en mycket lång passagetid för en komet." hänger ju inte ihop det minsta. Som vanligt så får det mig att undra, jag upptäcker ju ganska mycket fel när kvällspressen skriver om ämnen jag kan. Vilka fel sväljer jag egentligen när jag läser om sånt jag är mindre kunnig i? Skrämmande. Värst idag är dock Expressens tips om Tidigare artiklar i samma ämne. Artikelrubriken säger "En ny stjärna i galaxen" och leder till denna artikeln. Den handlar om nya Ford Galaxy - familjebilen. Suck.

Deja vu?

Så inatt hände det. Var det en riktig deja vu? För helt plötsligt såg jag på klockan, 02:17. Jag är helt säker på att den hade varit det precis innan... Ok. Det var tidsomställningen. Vi fick tillbaka en timma. Sen att jag inte spenderade den med att sova en extra timma som det stod om, det är ju en annan sak. Men kan glatt konstatera att det inte var lika sent som det "borde" vara när jag gick upp. Skönt. Och vädret verkar också vara på sitt bästa humör... En liten morgonpromenad kanske?

War Wagon

Cinema Enc visade ikväll den gamla Västern-klassikern Pansardiligensen, eller The War Wagon som den egentligen heter från 1967. John Wayne och Kirk Douglas har huvudrollerna och gör det ganska bra tillsammans. Men filmen är alldeles för simpel, det finns inte nån vettig duell eller slutstrid som varje västern med riktig självrespekt borde ha. De stöter inte på några större problem alls, och det gör ju inte filmen bättre om allt går som på räls. Nåja, är man Västern-fanatiker kanske den kan vara kul att ha sett...

Slog mig också att Kirk Douglas är riktigt, riktigt gammal. Fyller 90 år i år. Douglas-klanen är ju annars en växande filmsläkt (det finns ju en del). Alla känner ju till sonen Michael Douglas med frugan Catherine Zet-Jones. Man ska inte glömma Diana, Michaels mor, heller som haft en fin karriär själv. Och så har redan tredje generationen, Michaels son från ett tidigare äktenskap, Cameron Douglas redan gjort debut... De blir bara fler och fler....

Arbetslös - tack gärna?

Läser på Aftonbladet om  debatten om a-kassan och sänkningen. 680 kronor om dagen kan det tydligen bli. Katastrof tydligen. Och jag förstår väl dem som förlorar jobbet som tycker att detta är jobbigt. Men för mig personligen kan jag bara säga - 680 spänn om dagen vore ett gigantiskt lyft för min ekonomi. Halva den summan skulle vara ett lyft för min ekonomi. Vad jag skulle kunna göra om jag fick 680 kronor varje dag. Ah, drömmar... Tycker ändå jag har det ganska bra som jag har det. Fast budgeten är ju inte stor, det är sant... 

Kallare väder på G?

Jo... enligt SMHI ska det bli kallare till veckan. Men det var inte riktigt det jag menade. Enligt Expressen så bröts en del av Golfströmmen under tio dagar. För det första ska man väl inte ta allt som Expressen skriver, som likt resten av svenska kvällspressen, gärna slår upp och gör en hel fågelsjö av en fjäder, och för det andra så ska man veta att vad gäller klimatet är det inte mycket som är säkert. Jag tror att påståendet att fenomenet aldrig setts innan kan mycket väl förklaras av att vi inte kikat efter särskilt noga tidigare. Men det är absolut nödvändigt att tänka till nu! Scenariot att vi sabbar klimtet så pass mycket att Golfströmmen upphör är inte alls otänkbart. Och skulle Golfströmmen kollapsa, då blir det kallare må ni tro. Då är det inte mycket att oja sig över ovädret som nyss passerade. Dags att gå ut och köpa ny vinterjacka? För man vet ju trots allt inte vad som händer dagen efter imorgon...

Ovädret över!

Någon storm tycker jag aldrig det var, nej, ett litet trevligt oväder var nog allt. En hel del snö har fallit, och det blåste en del. Yrde en del snö, otrevligt att gå i, men det var också allt. Som sagt, här var det aldrig särskilt allvarligt - jag är till och med glad att det snöar. Jag gillar snö. Är det vinter - och det är det nu - då ska det vara gott med snö. Nu slipper man se grässtråna sticka upp genom snötäcket i alla fall - och  jag vill inte se dem förrän långt in på andra sidan nyåret! Nåja, kikade ut genom fönstret nyss och kunde se att nu hade till och med vinden lagt sig och ingen snö yrde mer. Plogbilarna har nog fortfarande att göra en stund, men så mycket nytt arbete skapas nog inte längre. Lokala nätsidor uppger att det inte blåser mer än ett par sekundmeter, långt ifrån några stormbyar, och några grader kallt. Kan bli en fin morgondag...

(Om jag nu orkar upp till den med tanke på att jag sitter här och skriver)


Hyllade Bilar och sågad Casshern

Så har jag kikat på Pixars senaste Cars. Jag har alltid höga förväntningar på Pixar, och Pixar fixar det jämnt. De har gjort det hittills åtminstone. Nåja, Cars är inte deras bästa, den når inte upp till Nemos standard, men riktigt så mycket kan man väl inte kräva. Cars är roliga, varm charmig med härliga karaktärer och strålande animation. Gillar man tecknat det minsta (och det gör man - så det så) så gillar man denna.

Perfekt för föräldrarna som vill se något tillsammans med sina små barn, alla kommer gilla den. Garanterat. Fast jag blir lite förvånad över filmens längd. Den är två timmar lång! Målgruppen måste ju ändå vara just familjer med små eller ganska små barn. Då är två timmar långt. Speciellt i en biosalong - enklare hemma där man kan pausa. Inte för att det blir tråkigt, nej inte det minsta - men en del kan tycka att det är jobbigt att sitta still (och träsmaken kan ju göra sig gällande även för vuxna). Nåja... 7 av tio får den av mig.

Btw, såg Casshern häromdagen. Japansk Sci-Fi - Äventyr - Action påstods det. Knappast. Sci-Fi eller Fantasy kan jag gå med på. Men inte det minsta äventyr eller action. Om det inte räknas som äventyr när man är ute och går i en skog. Ok, lite action fanns det. Kanske en hel minut eller två (man kunde se filmens samlade action i DVD-menyn). Problemet är då att filmen är över två timmar lång. Seeeeeeg. Seg Deluxe. Till och med de explosioner som fanns var utdragna och långsamma. För att inte tala om de evighetslånga, meningslösa monologer som verkade vara en favorit. Jag höll på att somna mer än en gång. Och efter kände jag mig lurad (man får ju gärna uppfattning om att det är en action i recaps och på bilder) och berövad på en hel kväll. Undvik den! För övrigt så har mina utflykter i japansk/koreansk film i stort varit en besvikelse. Fast Casshern är nog bottennappet hittills. Konstigt nog var jag snäll nog att ge den en 3:a av 10. Några av de långa scenerna är ju faktiskt ganska snygga...

Paltkoma i stormen

Ok, vart hyfsad duktig på förmiddagen och tagit mig tid att koka pitepalt. Så efter jag ätit tänker jag minsann ta mig till soffan och ha lite paltkoma, så här mitt i stormen. Här (i Luleå) har annars stormen varit en aning överreklamerad (verkar som om det varit värre söderöver samt i Finland). Visst, det snöar, visst det blåser lite och yrar. Men storm? Nja. Inte så jag blåser bort precis. Nåja, när jag krypit under filten och komar iväg så får det blåsa hur mycket det vill! Och gärna snöa en del...

Ytterligare en HV-seger

Ah... det är lättare att vara HV.supporter nu. HV-hjärtat slår lite lättare, andingen enklare, ryggen rakare. Vad var det de sa, 6 raka utan förlust? 10:e-platsen har blivit en 5:e med häng på andra. Fast det är ett tungt program framöver. Linköping hemma blir viktigt, Djurgården borta är alltid svåra. Men det var länge sen det fanns enkla matcher i ligan. Det här ska nog gå bra det också...

Dagens gnällspik!

Yupp... det får väl vara jag det! Jag må vara lite överkänslig - tyck vad du vill. Fine by me. Vad som irriterar mig? Hur lata folk är...

Var och spelade innebandy. Skoj, Gick för övrigt riktigt bra och hur skönt att känna att man kunde springa för fullt, och orka. Nåja. Det handlar om studentidrott, det vill säga, det finns ingen ledare där. Man får gemensamt dela upp lag, men framförallt sätta upp sarg och göra iordning planen. Jag har inga problem med det. Vadå, man är ju ändå där för att motionera. Inga problem att hugga i, hjälper alla till går det snabbt. Självklart hjälper inte alla till. Det är vad som irriterar mig. Det finns alltid ett gäng som bara väntar och tittar på medans resten plockar fram. Vad är de rädda för? Bli svettiga? Newsflash: Ni betalar redan för att bli svettiga (genom att vara där). Droppen kommer när de inte ens lyfter undan bänken de själva satt på. Suck. Detta är alltså människor på minst 18 år, kallas vuxna tydligen, som är så lata att det minsta tråkiga struntar de i. Detta är människor som ska utveckla och driva våra företag, detta är människor som ska forska, detta är människor som ska ta hand om våra barn (dina (eventuella) också) och detta är människor som ska vårda oss när vi är sjuka. För de är ju studenter, och det är det vad man utbildas till här. Men, det är alltså människor som skyr lite arbete så pass att de inte orkar, eller ens tänker på, att lyfta undan bänken de satt på. Välkommen till dina framtida arbetskamrater, lärare och vårdare!

Är jag överkänslig? Säg du...

(Så nu har jag gnällt klart - för den här gången)

Mer perspektiv på problemen...

Ok, jag är frustrerad över min uppsats som aldrig blir rättad. Sen har man ju alla sina skavanker och bekymmer. Förkylningen kanske sätter in, kylen är tom... Men man ska inte klaga. Läste en artikel i TorontoSun om ett par föräldrar som redan förlorat en son på grund av hjärtfel och nu fått veta att deras två andra barn lider av en dödlig nervsjukdom, som förutom kraftigt påverkar deras förmåga att fungera normalt, dessutom kommer att hindra dem att uppleva sina elfte födelsedagar. Det kanske finns bot i en stamcells-kur som bara ges i Kina, men den är förutom alla andra åsikter man kan ha om stamceller, väldigt dyr och utanför föräldrarnas ekonomiska möjligheter. Jag kan inte hjälpa ekonomiskt, men jag skänker dem en tanke...

Mina problem ser en aning futtiga ut nu...

Rymden enligt Queen

Tja... eller åtminstone legendariske Queen-gitarristen Brian May. May, som tydligen har universitetsexamen i fysik och hade doktorsplaner innan Queen verkligen slog igenom, har tillsammans med ett par astronomer (Sir Patric Moore, Chris Lintott) skrivit en populärvetenskaplig bok om unviersums skapelse och historia, Bang! The Complete History of the Universe. Vill ni ha lite mer detaljer kan läsa dem här.

Vill ni läsa boken istället går den att beställa på amazon.

Annars kan ju Brian May tjäna som inspiration för att karriärbyten är möjliga...

Fick honom...

Men det var väl jag som förlorade igen. Han hade inte hunnit titta på uppsatsen. Han har haft tre veckor på sig! Vad gör man? Han hade minsann tid att hjälpa studenter med räkneproblem i en timme, men han påstår sig inte haft en ledig stund på tre veckor. Efter helgen säger han... kanske. Vi får väl se...

Arg. Frustrerad. Och läraren kan räkna med fler besök. Måste jag vara jobbig för att det ska hända nåt, så har jag all tid i världen (jag väntar ju bara på honom), och han är tydligen väldigt upptagen. Muhahahah!

Lärarjakt

Man har lite att stå i som student. Det räcker tydligen inte med att förutom allt omkring ska plugg skötas, hemuppgifter göras, uppsatser skrivas och tentor klaras. Måste tydligen hålla efter lärarna också så att de sköter sitt jobb. Tidsödande. Kraftkrävande. Ok, så lång tid tar det inte, och så jobbigt är det inte att springa till skolan egentligen, men rent mentalt blir jag så trött på det.
 
Igår höll han sig undan, läraren, så jag får ge mig ut på jakt igen...

FN-dag

Jaha. Tydligen FN-dagen idag för att hylla organisationens födelesle för 61 år sedan. Grattis. Fast jag undrar hur länge organsationen kommer leva ytterligare, hur många fler födelsedagar det blir. Jag må skilja mig i åsikt jämfört med USAs utrikespolitik, men att FN måste reformeras, där verkar vi överens. FN måste klart bli effektivare, kraftfullare. Ofta blir ju så kallade insatsstyrkor bara beväpnade vittnen till fortsatta övergrepp, om man nu ens kommer dit innan allt är färdigt. FN idag är för tungrott och alldeles för tandlöst. Ett första steg är att avskaffa veto-rätten. Fast där kan jag ju fortsätta drömma...

Robotstol

Har lagt till en länk till Vetenskapsnytt en blogg som presenterar intressanta och roliga vetenskapsnyheter (det kunde ni aldrig gissa va?) på svenska. Väl värt ett besök.

Speciellt det här inlägget om en robot-stol är värt en kik. Den där stolen var otroligt tuff! Opraktisk, men så tuff.

Ouch... tråkigt.

Såg den här videon av Michael J Fox. Att han hade Parkinson var ju känt, och trots att det ibland kunde anas i Spin City så var han ju helt otroligt bra som NY viceborgmästare. Spin City, under Foxs ledning var, och är fotrfarande en av de klassiska och bästa komediserierna, enligt mitt tycke. Därför är det verkligen tråkigt, och skrämmande, att se Fox, som inte fyllt 45 än, som han är i videon. Man får lite perspektiv på tillvaron, jag ska inte gnälla över mina små skavanker. Mina tankar till Michael och du är fortfarande min hjälte :).

Tv-reklam

Nej, jag är normalt sett ingen våldsam person. Men när viss Tv-reklam vevas om och om igen, speciellt de som tror att de är roliga, får jag god lust att plocka fram min låtsas-hagelbössa eller ge TVn flyglektioner.
Just nu ligger reklamen för pant och att återvinna batterier väldigt högt på min svarta lista. Hm, undra om det är en tillfällighet att det är just återvinning (s-reklam) som retar mig så. Amatörpsykolog, någon? Eller bättre, PR-konsult, någon (inte till mig då alltså)?

Evil Dead

Var du en som älskade Evil Dead och dess efterföljare? Kanske inte min egen favortigenre men Army of Darkness var ju bra härlig. Nåja, snart får man chansen igen då det verkar bli en modern remake av Evil Dead. Just det... Sam Raimi (fyller år idag också) är igång igen med vänner och syskon. Tyvärr verkar det inte vara Sam som ska regissera själv. Men jag räknar kallt med att Ted Raimi och Bruce Campbell dyker upp! Preliminär release 2008.

Kan man inte hålla sig kan man se My Name is Bruce (release i USA tidigt nästa år) där huvudrollsinnehvaren i filmerna, just det, Bruce Campbell, hamnar i svårigheter för att han spelat huvudrollen i just Evil Dead. Lovar gott vill jag säga.

Sen tycker jag det är extra skoj att det fortfarande är ett gammalt kompisgäng från barndomen som håller ihop och gör film på hög nivå. De har i allt jag sett av dem dessutom lyckats hålla en skön humoristisk ton och nivå på sina projekt. Inga djuplodningar kanske men underhållande värre. De har verkligen glimten i kameran. Vänta bara... jag ska nog också... ;)

Hur mycket fritid har du?

Någon har haft lite för mycket fritid och pysslat ihop detta. Så nu blir ju frågan hur mycket fritid har du över?

Snö...

Ja, jag ville ju ha snö häromdagen. Visst. Den första snön kom ju redan i slutet på september. Men nu hoppas jag den kommit för att stanna (till omkring april i alla fall). Började så stillsamt med små små kristaller som singlade till marken, för att öka i kraft till större men mjuka fluffiga flingor stillsamt fallande till marken. Och äntligen lägger sig ett tunt täcke på marken. Och jag blev blöt om fötterna.

Hade ju tänkt att hockeymatchen var ett lämpligt tillfälle att promenera in nya skorna. Som ett brev på posten - eller än mer oundvikligt - litar inte helt på Posten - kom självklart skoskavet. Ouch. Skoskav är ren och skär ondska. Så när jag skulle traska iväg för att kika film, vad väljer jag då för skor? Jo, mina gympadojor där hälen kan fällas ner och göra skorna till wannabe-sandaler. Jag menar, det var ju torrt på marken när jag gick dit. Det var det inte på hemvägen. Nåja... nu är jag hemma i värmen igen... let it fall.

Ja det vart en film också...

Coach Carter var namnet på den. Samuel L Jackson spelar en gammal spelare som återvänder till sin high school för att träna det fallfärdiga basketlaget. Tro nu inte att filmen handlar om basket. Den handlar väldigt mycket inte om basket. Den råkar bara handla om människorna i ett basketlag och innehålla en hel del basketmatcher. Men för all del, se den, den var riktigt bra, även om den var genomskinlig som gladpack. Men filmer som visar på hur samhället sviker unga - som faktiskt på ett bra sätt lyfter fram problemen - kan man inte få för många av.

Inte filmer med Samuel L Jackson heller för den delen. Vet inte om han gör filmer han är med i bra, eller om han är bra på att välja filmer att vara med i. Hur som helst så verkar man inte kunna välja fel om man väljer en film med honom i.

Fast de hade ju kunnat göra basketen lite mer spännande. Nu gick varje, varenda ett, skott rakt i korgen. Inte en enda miss. Spännande? Nope - men så var det ju ingen basketfilm heller...

Säsongens viktigaste match?

Självklart är det matchen Luleå - Hv som jag tänker på. Visade sig vara en ganska dålig hockeymatch i slutändan. Men det blev många mål, dramatik på slutet och framför allt, rätt lag vann. Men vägen fram var inte så rolig som jag hoppats på. Det var främst dåligt försvarsspel från båda lagen som ledde till de många målen, inte nåt lysande anfallsspel.

Inramningen var också tråkig (med risk för att göra mig grymt inpopulär här i Luleå). Klubben verkar ha dragit ner på kringarrangemang och publiken bjöd knappast upp. För det första gapar många stolar tomma - för det andra låter publiken bara när den skriker på domaren. Inga stödjande ramsor från "klacken" - inget hålligång med trumma eller klapp. Lät till och med som om sekreteriatet var besvikna, de försökte lite tamt "Nu klappar vi i händerna och stödjer vårt hemmalag" - ska inte sekreteriatet vara neutralt? Och vad är det för klack som måste ha speakerna som klackledare? Nåja... det hjälpte hur som helst inte...

Dramatik blev det på slutet i alla fall när Luleå tryckte på för en sista kvittering. Och det saknades inte chanser. Inte alls. Den sista chansen, öppet mål, kom i sista sekunden och klarades bara av genom rådigt ingripande av Stefan Petterson. Puh. Svettigt värre. Annars, bäst i Hv var Mika Hannula.

Valuta för pengarna? Med tanke på att de ville ha 200 kronor för de ganska dåliga platserna - knappast!


mtyrsngyD

Det är Dygnsrytm baklänges ( -för den som inte orkar lista ut det själv). Passar bra på mig just nu. Hade jag kunnat skriva det upp och ner och spegelvänt också så hade jag gjort det. Borde nog gå och lägga mig egentligen om jag ska ta död på den där förkylningen innan den fått fäste på riktigt - men har inte lust helt enkelt. Inte speciellt trött. Inte nu på natten åtminstone. Nu kan man ju vara uppe och blogga, surfa runt - eller vad man nu vill pyssla med... Och solen står ju faktiskt mitt på himlen - bara inte här. Här är det ganska molningt men inte mulet. Så varken snö eller meteorregn för mig... (se tidigare inlägg)

Såg en film tidigare ikväll som gjorde sitt bästa för att få mig att somna. Rumble Fish. Trött och seg historia, men det kan ju vara kul att se en ung Nicholas Cage, Matt Dillon, Diane Lane och Laurence Fishburne. De hade en liten annan stil och utseende då - runt 20-årsstrecket och precis inne på 80-talet. Annat är det nu.

Vill du vara osynlig?

Har du också suttit och kikat på James Bond eller någon Sci-Fi film där någon dragit på sig ett klädesplagg och helt plötsligt varit försvunnen? Eller som den gode Bond gjorde, satte sig i en bil. Snart kanske du kan. Eller snart och snart - du ska nog inte hoppas på att vårkollektionen innehåller en osynlighets-jacka. Men hur som helst, forskare har lyckats få ett litet objekt att vara passera helt omärkt i en omgivining av eloktromagnetisk strålning (exempelvis vanligt ljus alltså - även om det inte gällde det i försöket). Obetydligt nu. Yupp. Men jag gillar tanken - den är ändå lite svindlande. Vi ligger ju ändå inte så långt efter filmernas fantasier.

Vill du ha den långa, detaljerade och något invecklade förklaringen finns den här.


Stjärnfall

Är du ute och vandrar, eller bara befinner dig på en mörk plats ikväll eller de närmaste dagarna kan det vara värt att slänga en kik på natthimlen - du kan få många önskningar alldeles gratis. Det är nämligen dags för Orioniderna - ett årligt återkommande meteorregn. Missförstå nu termen regn rätt, det handlar inte om någon störtskur precis, utan det talas om tiotals stjärnfall i timmen. Uppmärksamhet och tålamod alltså, om man vill kika. Eller lita på turen. Men kika på stjärnbilden Orion (den är oftast lätt att hitta) det är därifrån stjärnfallen synes komma (egentligen är de rester av Halleys komet).

Med min tur så är det säkert molnigt ikväll. Fast jag vill ju ha snö. Hm. Nåja... bara jag får nåt i huvudet blir jag glad.

Man får väl vara nöjd med så många pinnar man kan få...

Åtminstone som det ser ut i dagsläget. Men HV lyckades i alla fall ta en seger, även om det nu krävdes förlängning för att få till det (3-2 mot Brynäs). Min kontakt på matchen påstod dock att HV borde vunnit under ordinare, speciellt borde man gjort mål under första perioden, men att man överarbetade avsluten en aning. Låter som typiska symptom på ett lag som är lite osäkert och ängsligt. Tyvärr. Det omdiskuterade nyförvärvet Jan Hrdina debuterade, men rapporterna talar om att han var lite vilsen. Något som han enligt HVs hemsida själv höll med om, men han tyckte det släppte mer och mer under matchens gång. Att han inte är inspelad förvånar mig inte - han har ju inte vart med laget sen i tisdags om jag hört rätt - men man får ju hoppas att det lossnar mer för killen. Förhoppningsvis redan på lördag i Luleå - och förhoppningsvis då med mig på läktaren!


Jag vill också ha snö...

Läser att det snöar/snöat vilt över mellersta Sverige inatt. 2 dm snö. Fusk! Jag vill också ha snö. Varför tror ni jag flyttade norrut egentligen? Det är dags för lite snö nu, lite som skänker ljus i den mörka hösten och får hit vintern. Fast enligt SMHI såg det ganska hopplöst ut. Kallt men klart. Ingen snö. Fast de har ju haft fel förr...

Btw. Läste detta på Aftonbladet. Ouch! Håll koll på spikpistolen...

Stjärnklart

Vandrade hem ikväll och märkte att det var stjärnklart. Jag kan inte hjälpa att bli fascinerad av dessa små ljusprickar. På ett sätt så enkelt, de är ju bara ljuspunkter på en så underligt mörk natthimmel (fast varför är den mörk egentligen - tänk på den ni). Fast jag kan inte låta bli att tänka att just den stjärna jag tittar på kanske inte är så olik vår egen sol. Den kanske har planeter runt sig? Nej, den har troligtvis planeter runt sig. Denna lilla fläck på min natthimmel kanske är grunden för liv på sina planeter - precis som vår sol är för oss. Och kanske står det någon på den planeten och kikar upp, spanar ut över de enorma avstånden och kikar på en ganska obetydlig rödgul liten prick... Kanske möts våra blickar... Tänk att få möjligheten att lämna vår kära jord och se nya natthimlar, se våran egen obetydlighet i allt. Man är inte så stor ändå...

Hm, tänk hur lätt en trött men fantasifull hjärna kan roa sig själv... bara den får det minsta av stimulans.

(Well - hockeytime!)


Van Damme

Jean-Claude "Muscles from Brussels" Van Damme fyller 46 idag. Grattis. Snyggt smeknamn förresten. Själv har jag aldrig varit någon större fantast av Van Dammes vilt sparkande, kantiga engelska och hans ganska enkla action-rullar. Fast det finns ju alltid ett undantag. I Van Dammes fall heter undantaget Double Team. Fast det beror väl kanske mest på hans motspelare, Dennis Rodman. Tillsammans blir det i alla fall en helskön, men helt oseriös film. Och det gäller att hålla koll på hårfärgen...


Rullar tummarna...

Jaha. Lektionen inställd och helt plötsligt hela eftermiddagen ledig. Vad ska jag göra då? Sitter och rullar tummarna just nu, och det är ju visserligen rätt produktivt, men som omväxling? Har lite att städa och lite papper att fixa - men det vill jag ju egentligen inte göra - för det är ju trist. Kan ju alltid ta och rulla tummarna åt andra hållet...

Har ni några förslag kanske? Bäst förslag vinner en pepparkaka!

(Observera - jag är enväldig domare och finns det inga bra förslag tar jag pepparkakan själv! Men bra förslag kommer absolut premieras...)

Komplicerat värre...

Jag är en av de priviligerade som fått ett inbetalningskort från Radiotjänst i Kiruna AB (Yey - grattis till mig!). AB? Aktiebolag? Hm, man kanske skulle köpa aktier där, jag menar, de har ju en ganska stabil kundkrets. Hur som helst, jag vet inte riktigt vad jag ska göra med räkningen. Det är ju så svårt. Vissa tar det tydligen över ett decennium innan man listar ut vad man har den till. Funderar på att ha den som soffbord, eller den kanske går att laga till i ugnen?

Jag vet! Jag betalar den, säger några bistra ord till den och lägger den sedan i de fördömda papprenas samling - (Muhahaha! - vet inte varför, men det kändes så rätt med ett elakt skratt här).

Jag fattar inte hur en politiker med minsta ambition kan vara så klantig att åka dit på en sån liten skitsak som TV-avgiften. Ekonomiskt kan det ju inte vara, t o m jag med min begränsade budget betalar ju. Fast det är kanske är lika bra. Är man så dum att man antingen tror att det inte ska komma ut, eller att folk kommer klaga så ska man inte sitta i en ledande position. Stupid, stupid, stupid.

Kan inte mer än skratta åt Radiotjänst. De brukar slå ifrån sig med näbbar och klor att man ska minsann inte vända sig till dem när man inte gillar utbudet i SVT eller andra public service-kanaler. Men vad står längst upp på fakturan som en motivering till att man ska betala. Jo, att det finansierar SVT och public service så att vi får ett brett utbud utan reklam. Bestäm er! Ni kan ju inte ta åt er av det goda som public service-företagen levererar, men vägra ansvar på kritiken...

Kalla spår...

... är en riktigt bra deckarserie om du letar efter en sådan. Går exempelvis på Kanal 5 nu sent på tisdagskvällar. Fristående avsnitt med bra story, och dessutom snyggt filmade. Rekommenderas.

Gifta sig med maffian...

... borde ju vara ett bra sätt att skaffa sig ett händelserikt liv. Och det är ungefär vad den koreanska action-komedin Jopog Manura handlar om. Gangsterledaren Eun-Jin försöker vara sin dödssjuka syster till lags och hitta sig en man att gifta sig med, innan systern dör. Men den kallhamrade och dödligt skickliga Eun-Jin är långt ute och cyklar när det gäller att dejta - eller kärlek över huvud taget. Som tur är så har hon ju massa undersåtar som kan hjälpa henne... och till sist hittar hon Su-il. Su-il vill bara hitta sig en trevlig fru och ha ett vanligt förhållande/äktenskap - men får mycket mer än han bad om. Som ni förstår blir det ganska udda situationer ibland - och en ganska rolig film. Gillar man koreanska filmer ska man definitvt se den, men den är inte helt dum att se annars heller...

Och när vi ändå snackar film. Idag kan man skicka en "Grattis" - tanke till gamla filmstjärnan Rita Hayworth. Eller en RIP-tanke eftersom hon ändå är död sen länge...

Nya perspektiv

Ok. I'm back. Både på bloggen och i Luleå. Spenderade natten på ett tåg - och hade tänkt skriva lite om det, och allt annat som hänt i helgen. Men så är man med om någont sådant som en dödlig krock (jag klarade mig om ni undrar) med tåget (läs mer här - om länken funkar) och det ger lite nya perspektiv på det mesta. Inte jätteskoj att sitta i sin kupé och bara vänta när man vet vad som hänt (inte för att det sades så mycket men det var inte särskilt svårt att lista ut vad som hänt).

Mer om helgen senare - när det känns lite mer relevant igen...

Choo Choo

Tåg verkar vara dagens tema. Såg precis Station Agent, en skön film med Peter Dinklage i huvudrollen. Dinklage spelar en tågentusiast som flyttar ut på landsbygden och in i en gammal stationsbyggnad, varvid han möter ett gäng underligt sköna karaktärer... En skön film för en slö eftermiddag. (Fast till alla DVD-filmsproducenter där ute: Jag vill inte ha reklam på min hyrfilm! Jag har ju redan betalat - då ska jag väl ändå slippa reklamen. På bio hör den till... inte på DVD)

Hur som helst, den rimmar ju väldigt bra eftersom jag om ett par timmar ska sätta mig på nattåget och rulla söderöver genom det mesta av det här avlånga landet. Bara 18 timmar i en tågkupé innan jag är framme. Fast det brukar gå bra - gillar faktiskt att resa med tåg så här. Avslappnat. Antingen får man någon trevlig kupékamrat, eller så kan man luta sig tillbaka och njuta av en god bok. Och så får man ju faktiskt sova bort de flesta timmarna. Ja, jag har sovkupé. Helt klart värt de extra kronorna att få en vettig sovplats...

Flyga? Svindyrt. Och krångligt. SAS med samarbetspartners har ju aktivt satsat på att för mig som student höja priser, försämra service och medvetet strula så mycket som möjligt. De vill uppenbarligen inte ha mig som kund. Så, grattis SAS, jag åker tåg. Nöjda nu?

Dagens datum...

NE uppger att det var idag, eller missförstå mig rätt, på dagens datum som Columbus för 514 år sedan "upptäckte" Amerika - om man nu kan upptäcka en redan bebodd enorm kontinent genom att stiga iland på (troligtvis) en av öarna i Bahamas. Gissar att känslorna där på andra sidan pölen är ganska kluvna idag. Visst, de flesta varken bryr sig eller vet, men det blir nog både en del firande och en del sörjande/protester. Förståeligt nog så tycker inte en del av ursprungsfolken, som inte drog någon jackpot precis i och med europeernas ankomst, att den här dagen är nåt att fira...

Själv kan jag bara tycka att det skulle vara roligt, spännande att verkligen få vara först (ja - som sagt var ju inte Columbus det - så han fuskade!) någonstans. Se saker som ingen annan människa sett. Möta något helt nytt. Fast nu finns inte så många oupptäckta landområden kvar då, skulle väl vara Atlantis då... Nej, hoppet står nog till stjärnorna, och bokstavligen skrivet mellan dem, fast det lär väl dröja så länge att jag aldrig får uppleva det.

Jag får resa i tanken istället... och först stannar jag nog till på en varm solig strand... syns där?

Det är natt nu...

Internet är fantastiskt. USA också. Kombinerat är de oslagbara. Hittade den här länken till USA's officiella tid. Förutom en jättestor klocka så har de en karta där man kan se hur solen står. I de mörka områdena är det natt förklarar en informativ text. Nähä?! Och eftersom Sverige ligger mitt i det mörka området så är det natt nu. Det hade jag aldrig kunnat lista ut själv...

Tekniken är underbar...

Fast just nu är jag rätt sur på den. Har suttit uppe för att lyssna på webradio - och nu när allt ska dra igång funkar inte länkarna. Och detta på en stor, välkänd etablerad hemsida som nhl.com. Frustrerande.

Så ska jag vänta och hoppas att det fixar sig, eller ge upp och gå och sova?

Han dansade med björnar...

Idag har det varit film, film, film och lite film till. Började med ett antal timmar filmvetenskap - kikade på den gamla versionen av Cape Fear, jämförde den med den nya och analyserade det sexualiserade våldet i dessa båda. Fortsatte med en diskussion om huruvida Thelma & Louise är en radikalfeministisk film eller inte. I mitt tycke - inte - absolut inte. Men det beror nog mycket på att radikalfeministisk teori, som jag förstår den, är så förenklande, fördömande, generaliserande och så verklighetsfrånvänt att den inte går att passa i nånstans i verkligheten.

Nåja, kvällen avslutades med Grizzly Man från 2005. En fängslande dokumentär och biografi om Timothy Treadwell. Treadwell var han som dansade med björnar - om ni inte greppat det. Han var en mycket underlig person - om jag ska vara helt ärlig så är jag tveksam till om han var helt frisk - som hur som helst klev över en hel del gränser och gjorde saker på sitt eget sätt. Han levde långa perioder verkligen nära björnar i de avlägsna delarna av Alaska. Och jag menar verkligen nära. Inte så att han bodde på gångavstånd eller så - jag snackar armslängds avstånd, eller närmare. Treadwell hade ett mycket underligt och komplext förhållande till sina björnar, naturen och civilisationen. Allt framkommer om du ser filmen - vilket jag rekommenderar att du gör!

Tyvärr så, som ni säkert märkt, så beskriver jag Treadwell i imperfekt, dåtid. Han mötte nämligen slutligen en björn som kom för nära. Som inte villa dansa, inte såg Treadwell som en kamrat utan... mat. Han och hans flickvän Amie Huguenard slutade sina dagar där i Alaska hösten 2003. Ironiskt nog så fångade Treadwell deras dödskamp på band som en sista bit i pusslet om honom själv...

Man kan läsa mer om Treadwell här eller söka på nätet...

Shura Yukihime

Cinema Enc visade ikväll Shura Yukihime från 2001. En japansk action med effektfulla svärdsfighter men som utspelas i en nära framtid. Överlag en ganska bra film, som skiljer sig en aning gentemot en hel del andra svärds-action fron Japan/Kina. Denna film är någorlunda "realistisk" i den mening att karaktärerna inte hoppar 10 meter, springer snabbare än ljudet, springer i träd eller liknande. Bara gammal hederlig action...  Mitt betyg: 7/10

Huvudrollinnehaverskan Yumiko Shaku ser jag inte haft så många roller (enligt Imdb åtminstone) men har dykt upp i några sentida versioner av Gojira. Vilket påminner mig om ett gäng Gojira-filmer som spelades in på 90-talet (exempelvis denna). Det är något av det värsta jag sett i form av specialeffekter. Jag hade kunnat spela in bättre effekter själv med en Gojira-docka - vilket gissningsvis var ungefär vad som verkligen hände - vilket är otroligt eftersom de är någorlunda samtida med Jurassic Park. Fascinerande nog verkar filmerna varit riktigt populära i Japan när de kom...


Julpanik - knappast...

Jaha. Tror jag satt något sorts personligt rekord idag. Har idag inhandlat min första julklapp. Och då var det inte ens en sådan julklapp som var till mig själv. En äkta, riktig och legitim julklapp. Vilket påminner mig om denna uppmaning till de som är berörda. Önskelista. Börja nu!

Tog nummer 052 (äntligen) när jag traskade ner till centrum idag. Ska väl sägas att jag inte letat ihjäl mig, men det numret har undvikit mig i en och en halv månad nu. Nu såg jag det två gånger inom 15 minuter. Det är så typiskt. Och för att bara reta mig lite sådär extra, såg jag 054 tre gånger efter det, 530 en gång (och 051 ett par gånger). Fast det är ju min platespotting det... inte följer det några lagar om statistik eller slump det minsta.

Spöktimman

Bu! Muhahahaha!

Frustrerad HV-supporter

HV-supportern, det är jag det. Och jag är frustrerad. Leda med 2 - 0 inför sista och släppa in 5, fem, F E M, mål i sista. Suck. Jag som var ganska säker på att HV skulle kriga på den övre halvan, nu börjar jag snegla på kvalstrecket. Och jag vet inte vad man skulle göra. Jag har förtroende för Mårts och tränarna, jag tycker laget är, eller borde vara, så pass bra att man klarar av det här. Och uppenbarligen kan man när man vill. De två första perioderna var ju tydligen riktigt bra! Fast det betyder ju lite när man slarvar bort allt i sista...

Suck.

Det är en tung dag att vara HV-supporter.

Idioternas morgon?

Jaha... så vaknar man upp en måndagsmorgon, knappar upp nyheterna på datorn och vad ser man. Kärnvapenprov i Nordkorea och kravaller i Göteborg. Får en intensiv lust att gå tillbaka till sängen och krypa ner under täcket igen.

Idioter!

Nordkorea är en underlig skapelse. En skapelse som världen klart vore bättre utan. Frågan är bara, nu när den finns, vad man ska göra åt den? Uppenbarligen skiter Kim Jong Il och hans kumpaner ganska totalt i omvärldens åsikter, protester och diplomatiska framstötar. Han skiter uppenbarligen också i sitt eget folk. Bara intresserad av att hålla en stark statsmakt över ett ruinmässigt land och känna någon sorts tillfredsställelse över att sitt folk lever i misär och hota sina grannar. Det är ju också något av att vara stolt över. Idiot! Synd bara att han inte är helt dum...

Och vad är det som är så kul att förstöra annans egendom? Att bara slå sönder för sakens skull? Bara för att det helt plötsligt blev strömavbrott, och mörkt, så får någon den strålande idén: "Låt oss samla ihop alla våra kompisar och slå sönder allt vi kommer åt." För att allt blir så mycket bättre av det. Man får ofta höra att det beror i frustration över utanförskap, arbetslöshet och att förorten man bor i är lågt prioriterad. Men blir det då mycket bättre av att slå sönder det som finns där? Tror man folk och företag vill satsa mer där då? Är säker på att samma ungdomar klagar på att det inte finns nåt att göra där de bor och tycker det är hemskt att ingen fixar upp förödelsen snabbare. Och att ge något löjligt svepskäl att man slåss mot någon sorts kapitalistisk orättvisa och övermakt är ju totalt larvigt. Då ger man sig inte på skolor och ålderdomshem. Fast jag är ju så här på avstånd redan säker på att det är inte är de smartaste som håller på så här... Idioter (Ibland är jag faktiskt inte ledsen över mina fördomar).

Nä, nu blev jag sur... Täcket? Vad sa du? Saknar kudden mig? Ja, jag kommer...

Nattugglor i mossen

Nu får ni missförstå mig rätt. Jag gillar prylar. I really do! Och visst, en del är onödiga men de flesta är riktigt skojiga, eller underlättar lite. Men ibland får jag verkligen känslan av att man drivit prylhetsen för långt. Fick precis den känslan nu ikväll. Fick veta att man kan köpa syntetiska rosenblad. Ja, såna där man ska strö vilt omkring sig på säng och golv när man ska vara så där galet romantisk, som man sett ett otal gånger i filmer. Så att man romans-chockar partnern när man stiger in genom dörren.

Fast jag undrar jag, hur romantiskt är det egentligen att lägga sig på en massa syntetiska (plastiga) blad egentligen. Kan de verkligen gå upp mot äkta vara? Nåja, känslan jag fick var verkligen... "Behöver vi verkligen det här? Är världen en bättre plats för att jag kan skaffa återanvändbara rosenblad?" Knappast va?

Fast å andra sidan, man lär ju behöva en del rosor för att fixa det på riktigt. Och rosor är dyra. Jag fattar inte att folk som köper 100 röda rosor (fast hur ofta händer det - utanför film då?) inte samtidigt begär om personlig konkurs. Och den här burken med rosenblad gick på mindre än hundra spänn...  Hmm...

-

Jaha, blev sent inatt igen. Rullade en av Star Wars-filmerna (trean) i DVDn, nynnade musiken för mig själv (Dum-dum-dum-dumdi-dum dumdi-dum...) och tänkte ta det lugnt och sen krypa till kojs. Sen vart klockan helt plötsligt snart 2. Då är det väl ändå lika bra att lyssna på lite NHL-hockey. Det är ju ändå så att jag inte har nån tid att passa - allt ligger för tillfället utanför min makt. Jag kan bara vänta. Och lyssna på hockey på nätterna... inte så dumt i alla fall kanske...

Den vita plastbiten...

Tänk vad lite plast kan göra för så många. Åtminstone för mig. Skulle du säga att, "Enc - ta och spring en timme" skulle jag nog mest titta på dig som om du sagt nåt totalt obegripligt, och sen ignorerat det toltalt. Men, släng ut den där vita plastbiten framför fötterna på mig, sätt en lite mer avlång plastbit i händerna på mig och jag springer frivilligt i timmar... Jag är till och med beredd att konkurrera och dela med mig av den lilla vita plastbiten. Säg, är inte människor underligt funtade...?

Eller är det bara jag? (Att döma (stavas det verkligen så, tydligen) av folktätheten i hallen är jag inte helt ensam i alla fall)

Nåja. Efter att sprungit mig trött - vaderna klagar en aning (äsch - de kan klaga bäst de vill, imorgon får de en ny dos) tycker jag mig förtjäna en stund i soffan framför en bra film. Problemet är väl bara att TVn som vanligt vägrar ge en hjälpande hand, så det får bli en ur DVD-lagret. Beslutsångest.

På tal om beslutsångest. Är det värt att vara vaken till klockan 2 inatt för att lyssna på NHL? Jag har inga tidiga åtaganden imorgon, men... Åsikter mottages tacksamt. Jag håller räkningen...

Hoppsan...

"men svensk landslagsfotboll har inte... hm... övertygat mig på sistone"

Vet inte om jag vågar kännas vid det där längre. Hur som helst, jag är övertygad. Såg andra halvlek efter att ha kikat på en film. Kan bara säga att Allbäcks mål var hur snyggt som helst och ett av få ögonblick där fotboll verkligen engagerat mig.

Nåja, som sagt så blev det knappast Anaconda. Kikade på DVDn Modesty Blaise istället. Ganska bra, även om det inte var någon toppfilm av större format.

Nåja... fem minuter till nästa omgång av NHL-hockeyn drar igång. Dags att gå och skära upp en bit kladdekaka. Yummy...

Revenge of the Tvätt

Tvättar idag på förmiddagen. Skittråkigt. Eller egentligen inte. Jag menar, själva tvätten är ju helt ok. Släng in dem i maskinen, häll i lite tvättmedel och sköljmedel. Fippla lite med knappar (jag är bra på att fippla med knappar!). Vänta en timme, flytta den nu blöta tvätten till lämpligt torkställe, förhoppningsvis torktumlaren. Repetera proceduren med ny laddning kläder.

Det är efter som det riktigt skiter sig. Den nu färdiga, rena och välluktande klädmassan ska nu vikas och hängas in i garderoben. Det här liksom smyger sig på en, det är ju bara en biprodukt till tvättandet, men lika lätt att undvika som att tro att det där tåget som rusar mot dig troligtvis väjer innan det träffar.  Värst är strumporna. Jag har liksom aldrig fattat det där med att alla säger att det försvinner strumpor under tvätten. Det händer inte mig. Mina strumpor är som kaniner, de förökar sig i mängd istället. Så där sitter man med oräkneliga strumpor, som dessutom ska paras ihop med tvillingen sin. Jag menar, när de ändå håller på där i torktumlaren, varmt, intimt och minglande som värsta swingers-klubben - kunde de inte passa på att haka ihop med den där sexiga strumpan som liknar de själva sååå mycket, den där som for förbi där precis.

Suck.  Doomed. Bored man walking...

DVD-kväll?

Ögnade igenom kvällens TV-tablå. Såg inte hoppfullt ut. Trean visar fotbollen, men svensk landslagsfotboll har inte... hm... övertygat mig på sistone. Fanns tre filmer att välja på, men jag har ju sett alla. Ripley i tvåan är väl ok, Unbreakable i TV4+ riktigt bra (Shyamalan är en strålande filmmakare!). Priset tar dock 6:an som visar Anaconda. Det är en riktigt patetisk film med hemska specialeffekter... jag undrar hur de lurade faktiskt riktiga skådisar att vara med i den filmen.

Nåja... det får bli en film ur DVD-samlingen eller så dumpar jag TVn...

Numero Dos

Innan det kommer några nyfikna kommentarer. Ja, det är en tallrik mellan kladdkakan och bordet. ;)

Numero Uno

Så var den då publicerad, bloggen. Sjösatt. Och så har den säkert redan sprungit läck och håller på att sjunka. Nåja... ösa virtuellt vatten kan ju säkert bli en ny bra hobby.

Nåja. Du är varmt välkommen hur som helst. Jag är faktiskt ganska nöjd för tillfället, NHL-hockeyn flödar ur radion, jag har nybakt kladdekaka på bordet (jag bjuder om du kommer förbi!) och har äntligen ffått tummen ur och börjat blogga.

Det får väl räcka som intro, eller vad säger ni. Återigen, välkomna och hoppas ni tittar in igen!

/Enc

RSS 2.0