Fem fingrar

Som alltid när jag skriver om film: Spoiler Alert!

Har sett filmen Five Fingers (som perifert figurerade i ett tidigare inlägg här) vilket visade sig vara en lite småintresant historia. Det handlar om holländaren Martijn som beger sig till Marocko för att sätta upp ett matprogram för undernärda barn i bergen. Men Martijn blir kidnappad och förs till okänd ort där han börjar frågas ut om sina intentioner och vem han verkligen är. Det visar sig att Martijn sitter på lite hemligheter han inte gärna vill dela med sig av och kidnapparna använder sig av tortyr. En efter en knipsas fingrarna av (vilket gör att detta är en film som känsliga kanske bör undvika).

Tyvärr så blir denna från början ganska spännande och mystiska film snart väldigt klar. Och slutet, som jag antar ska vara en överraskning känns inte det minsta förvånande. Däremot är det ett intressant experiment på hur man flyttar publiken sympati under en films gång. Här flyttas sympatin från Martijn, men landar tyvärr ingenstans. Vilket tillsammans med det förutsägbara slutet ger en känsla av att man egentligen inte bryr sig. Vilket är ganska misslyckat för en film.

Det är däremot en riktigt bra rollista i filmen. Laurence Fishburne, Ryan Phillipe och Gina Torres är alla starka namn som verkligen går in med allt sitt kunnande och höjer filmen så mycket de kan. Deras agerande är verkligen bra, och hade storyn vart lite bättre så... Ska även nämna Colm Meany och Touriya Haoud som hade små roller men gjorde de bra.

Betyg:

5 avklippta fingrar (passande va?) av 10 möjliga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0