Pursuit of Happyness

Spoiler Alert!

Pursuit of Happyness är samtidigt ett fullständigt logiskt och lite ironiskt namnval eftersom det är precis vad det handlar om och samtidigt är det precis vad man inte funnit när man sett filmen. Det här är ingen film man blir glad av. Det är ingen munter historia. Det handlar om Chris Gardner, i filmen spelad av Will Smith, som i ett enormt motlut (passande inspelat i San Francisco) kämpar för att bli börsmäklare på en ansedd firma. Detta samtidigt som han är hemlös, utfattigt och försöker vara den allra bästa pappan han kan vara för sin son. 

Och även om det inte är en film som man blir glad av är det en väldigt välgjord och sevärd film. Man har lyckats balansera filmen på ett bra sätt. Det finns hopp och nästan gulliga scener, men de känns hela tiden naturliga, och vägs upp av alla svårigheter som köar för att slå Gardner i ansiktet.

Men filmen har en ganska dokumentär känsla, baserad på verkliga händelser som den är. Och det är inte en genre som är den som passar mig bäst. Så mitt betyg blir följande:

7 av 10 bärbara bendensitets-scanners

En fundering ligger kvar så här i efterhand. Jag undrar vad hans kollegor på firman sa när de fick veta att han varit utfattig och hemlös, samtidigt som han jobbat och studerat hos dem. Det är något jag hade velat veta.

Kommentarer
Postat av: Daniel

"Pursuit of Happyness är samtidigt ett fullständigt logiskt och lite ironiskt namnval eftersom det är precis vad det handlar om och samtidigt är det precis vad man inte funnit när man sett filmen"
Namnet på filmen betyder jakten på lycka. Därmed är det inte sagt att Chris finner lycken.
I övrigt bra och jag har själv funderat på vad hans vänner sa på firmna. I slutet av filmen ser man faktiskt den riktiga Chris. När vill och sonen leker knack-knack så går en mörkhyad man förbi dem. Och det är Chris Garden
Med Vänliga Hälsningar
Daniel Bogale

2007-05-10 @ 00:01:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0