Rymdpromenader

Läser att personalen på ISS ska genomföra 4 rymdpromenader de närmsta dagarna. På 3 av promenaderna ska det arbetas på stationens kylsystem och på den fjärde ska en antenn som fastnat tas om hand.

Intressant nog kan man ana en prestigekamp som pågår på ISS då man i artikeln poängterar vems rymddräkter man ska använda, amerikanarnas eller ryssarnas. I detta fallet verkar amerikanarna vunnit då deras dräkter ska användas på tre av promenaderna. Man skulle ju kunna tycka att det skulle finnas en långsiktigt ekonomisk och en säkerhetsmässig vinst med att man utvecklar en gemensam.

En sista fundering jag har är: Kommer SVT direktsända? Kommer Tv4 kommentera i TV-soffan? Knappast. På samma sätt som det agerades som om Fuglesang var inte bara förste svensk utan överhuvudtaget först (att ISS redan fanns där när han kom upp låtsades man liksom aldrig om) känns det lite som om man nu igen glömmer att rymdverksamheten fortgår med Fuglesang på marken. Jag måste säga att jag var glad över uppmärksamheten men då, och speciellt nu känns intresset väldigt konstlat...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0