Verklighet eller Science Fiction?

I tider där den globala uppvärmingen är på tapeten som denna dyker det upp intressanta idéer om hur man kan komma tillrätta med problemet. Det ena är ju att angripa (de troliga) orsakerna som koldioxid och andra växthusgaser som släppts ut främst genom förbränning. Där kan vi alla tänka på hur vi agerar, både på en personlig och överstatlig nivå. Som motivator kan man läsa att TerraDaily refererar en FN-rapport som säger att CO2-halten var rekordhög 2005.

Samtidigt kommer det förslag på hur man kan angripa symtomen. Ett förslag, som annars nämnts i Science Fiction-litteratur är att skapa "solglasögon" för jorden. En variant, kanske den mest anpassade till nutida teknologi, rapporteras det om i SpaceDaily där det handlar om att lägga många små objekt i vägen för solljuset istället för ett stort objekt.

Jag antar att det bara är framtiden som kan visa vad som kommer hända och vad som är realistiskt. Det är bara kul att sådant som ansågs som fantasier för inte alls så länge sedan nu faktiskt övervägs seriöst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0