Tidigt en lördag... filmtips

Hm, precis så där slö och omotiverad, och känner för att göra absolut ingeting, som man är när man inte riktigt bestämt sig för om man ska bli förkyld, eller inte.

Sådana dagar är det tur att det finns en DVD, och filmer man inte sett förr. Så under dagen/kvällen har jag rullat två som jag kan rekommendera.

O om du gillar drama och intriger. Baserad på Shakespeares Othello men utspelar sig på en modern amerikansk high-school. Riktigt bra, och riktigt br adaption. Och så en del unga skådespelare i tidiga roller. Filmen släpptes 2001 men spelades in flera år tidigare, men hölls på hyllan beroende på Massakern i Columbine.

Saints and Soldiers om du gillar krigsfilm. Baserad på den verkliga händelsen kallad Massakern vid Malmedy är den en uppfriskande nykter, välspelad och tänkvärd krigsfilm. Nykter i den bemärkelse att ena sidan inte automatiskt utpekas som ond och den andra god - vilket också är det centrala och ofta diskuterade temat i filmen. Sen är det ju faktiskt en hel del action också. (Intressant (och tragisk) läsning om den verkliga och relaterade händelser)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0