Serenity

Så har jag sett Serenity uppföljaren till den i förtid nedlagda serien Firefly. Och eftersom Firefly var otroligt bra, bland det bästa jag sett på en TV, så var det inte så svårt att gilla filmen. En oerhört skön och balanserad blandning av Western och Science Fiction utblandad med en god portion humor och en gnutta spänning. I stort sett perfekt. Filmen går dessutom att hitta relativt billigt, om man vill köpa.

Fast som oftast så är serien bättre. Serien är ovanlig (i sin genre åtminstone - häda inte och jämför med Days of Our Lives eller nåt) genom att ha en så bred rolluppsättning där alla får i stort sett lika mycket uppmärksamhet, och där alla har en historia och mystik omkring sig som går att utveckla. Lite av detta försvinner tyvärr i filmen, men som sagt, det är fortfarande en strålande film.

Eskapism på hög nivå? Javisst, men det sitter i ryggmärgen nånstans på mig. Har gjort sen barnsben. Vem skulle inte vilja kryssa mellan stjärnorna, se nya platser och planeter hela tiden, vara lika skicklig och snabb med vapnen som med replikerna. Och till sist vara den godhjärtade antihjälten som bryter mot lagen, men bara för att slå till mot den onda överhögheten, och alltid kommer undan med bytet... 

PS. Hoppas den som la ner Firefly verkligen skäms...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0